INTRODUKTION-TILL-PÄRLPLATTOR

Introduktion till PÄRLPLATTOR

Pärlplattor (som kallas Hama pärlor eller Nabbi pärlor) är plast smältbara pärlor. Dessa färgglada pärlor är vanligtvis ordnade på plastpinnar för att bilda mönster och sedan smälta ihop med ett klädjärn. De kan också uppträdda i halsband, vävda i nyckelringar, eller till och med monteras i tredimensionella dekorer.

Crafting perler pärlor är en rolig och billig konstform som inspirerar kreativitet. Det kan också hjälpa små barn att utveckla hand-öga koordinationsförmåga och lära sig färgnamn och grundläggande räkning.

Varumärket top fuse beads är Perler i USA och Hama i andra länder. Perler beads fungerar riktigt bra med Hama Midi-pärlor som de är av samma storlek och material. (Blanda inte Perler/Hama pärlor med billiga generiska varumärken finns i butiker som Walmart. De smälter inte konsekvent.)

Materialet i rörparlor


Fuse pärlor är gjorda av lågdensitetspolyeten (LDPE), en livsmedelskvalitet plast. De innehåller inte skadliga kemikalier.

Pärla storlekar
Den vanligaste pärlstorleken är 5mm i diameter, lämplig för både vuxna och barn. För mycket små barn runt tre år gamla, det finns stora pärlor till salu med en 10mm diameter kallas Biggie pärlor (Perler), Maxi pärlor (Hama), eller Jumbo pärlor (Nabbi). Hama tillverkar också en typ av mycket små, 2,5 mm pärlor märkta som Mini pärlor, men de är mycket mindre populära än de medelstora.

Pärla färger
Perler pärlor kommer i solida färger, genomskinliga färger, glitter och glöd-in-the-dark varianter.

För nybörjare rekommenderar vi att du köper en liten påse med sorterade pärlor (t.ex. Perler bricka med 4000 pärlor med idé bok) för att få en känsla för farkosten innan du lägger upp på Fler färger. Den optimala pärlinventeringen beror på de mönster du väljer. Generellt sett behöver du mycket svart (för konturer och nyanser) och vit (för höjdpunkter och bakgrunder). I jämförelse är glitter och glöd-i-mörka pärlor inte särskilt användbara i praktiken. Bry dig inte om att köpa dem när du bara har börjat.

Du kan frestas att köpa dessa pärla burkar med blandade färger som enhetskostnaden är billigare och de erbjuder ett brett utbud av färgval. Var medveten om att du nästan alltid måste sortera pärlorna först vilket är ganska tidskrävande.

Pärlplattor
Pärlplattor har olika geometriska former. Vi rekommenderar att du köper ett paket med interlinkable, transparenta fyrkantiga pinnar, var och en med 29-by-29 pinnar(841 totalt). Om du planerar att skapa stora mönster, överväga att investera i några klassiska superpegboards som kan hålla 3381 pärlor. Slösa inte pengar på mindre pinnar eller oregelbundenformade. De kan vara användbara för vissa mönster men är inte lika mångsidiga som standard square pegboard.